Roadtrip Down Under - deel 3 - Reisverslag uit Singapore, Singapore van wearehere - WaarBenJij.nu Roadtrip Down Under - deel 3 - Reisverslag uit Singapore, Singapore van wearehere - WaarBenJij.nu

Roadtrip Down Under - deel 3

Blijf op de hoogte en volg

07 Maart 2017 | Singapore, Singapore

We kwamen volgens planning op 25 december aan in Alice Springs. Daar waar het normaal in deze tijd van het jaar juist heel heet en droog is, hadden we nu regen...veel regen en maar 25 graden. Wat op zich weer prima was, anders was het wel erg warm geweest in ons campertje! Maar we zouden een 3-daagse tour gaan maken naar Uluru (Ayers Rock), Kings Canyon en de Olga's (Katja Tjuta N.P.) waarbij we in slaapzakken in de open lucht zouden gaan slapen. En het regende en regende en regende....De volgende dag gingen we toch op weg naar Uluru, vanaf Alice Springs nog weer...6 uur rijden. En toen kwam bij het befaamde Erldunda Roadhouse (wie kent het niet?) het slechte nieuws dat de National Parks vanwege het slechte weer gesloten waren. We konden dus NIET naar Uluru! Het park was ontoegankelijk geworden vanwege de overvloedige regenval. We waren dus halverwege, maar konden weer terug! Om een lang verhaal niet nóg langer te maken...: na heel veel gedoe en geregel en overleg met de organisatie van de tour besloten we de dag erna toch weer om 05.00 uur te gaan rijden, ondanks het feit dat we pas tegen 08.00 uur zouden horen of het park weer open zou gaan. Risico was dat we wéér 6 of meer uur voor niks in de auto zouden zitten. Maar gelukkig...bij wederom de coffee break bij Erldunda Roadhouse kwam de goede mededeling dat we door konden! Dus: genoten van prachtig indrukwekkend Uluru, lunchen bij de rots, de base route gelopen, champagne bij sunset, spaghetti met kangaroo bolognesesaus gegeten, onder de heldere sterrenhemel geslapen in zogenaamde 'swags' (slaapzak+matje ineen) en weer vroeg op voor sunset. De volgende dag naar Katja Tjuta N.P. met prachtige rotsformaties waar we ook een wandeling maakten. Helaas hadden we dus een dag minder overgehouden, dus hierna moesten we alweer terug naar Alice Springs. Mooie rustige terugreis met de inmiddels traditiegetrouwe koffie- en plaspauze bij....Erldunda ja ;-) Bij 'thuis'komst in Alice lekker gezwommen in het zwembad van het holiday park waar ons campertje weer op ons wachtte...

Omdat het nog steeds niet echt lekker weer was, besloten we de dag erna gewoon maar wéér om 05.30 uur te vertrekken voor deel 1 van de terugreis naar Adelaide. Op dus weer naar Coober Pedy. Daar konden we dit keer gelukkig wél de opaal mijnen in, wat erg indrukwekkend was zo diep onder de grond! De volgende dag voor de 6e (en absoluut laatste keer!) om 05.00 uur op voor een vroeg vertrek. Dit keer spontaan naar een andere plaats dan gepland gereden: Melrose. Onze hidden gem aan de voet van de Flinders Ranges N.P.. Ge-wel-dig plekje op kleine camping aan een beekje aan de voet van wat bergen gevonden. Heaven. Camper geparkeerd, koelkastje open...koude biertjes eruit en relaxxxx. Koen en Britt hebben een fantastisch dammetje gebouwd in het beekje achter ons. Genieten daar dus! Het was kennelijk een mountainbike paradise, dus Wouter zag zijn kans schoon en huurde een fiets voor een rondje. 's Avonds lekker weer kangaroo steak gegeten in het dorp, kortom het was er prima. De volgende dag was het Oudjaar. We besloten toch maar vast richting Adelaide te gaan voor iets meer 'reuring' met Oud & Nieuw want hier was verder helemaal niks en niemand. We reden 'maar' 4 uur en vonden een plek aan de kust: Glenelg. Daar 's avonds Oud & Nieuw op het strand gevierd. Was gezellige drukte, fish & chips op strand gegeten en mooi vuurwerk. Volgende dag onze eigen nieuwjaarsduik gedaan en wat gelezen en Uno gespeeld. Toen last but not least de dag erna naar Adelaide gereden, camper ingeleverd en nog paar dagen Adelaide bekeken. Was lekker om af te sluiten en leuke stad ook! En toen...na 2,5 week Down Under gingen we weer naar terug naar good old Singapore. Met weer een ervaring en belevenis rijker.

• 07 Maart 2017 - 08:26

Frans Van Dijk:

Wat gaaf Hester zo'n mooie vakantie en wat hebben jullie een leuk gezin :)

Frans

• 07 Maart 2017 - 10:11

Bart:

Pfff, jaloersmakend. Maar dat zei ik 2 jaar geleden ook al. en 4 jaar. en 6 jaar. Hoe lang is het nu, en wordt het onderhand eens tijd om terug te komen naar het altijd gezellige Eindhoven? Pssst... er staan nog wel wat huizen hier te koop... En zag ik nou een kameel? Is die voor ons? :-)
    X, Bart & family.

• 08 Maart 2017 - 12:33

(^^) & (@@):

RE 1,2 en 3
    Mooie foto's, zo komen wij ook nog eens bij 'A place like Alice' en een toelichting waar je wat mee kan. Mooi uitgebreid voor je jaarboek maar wij zouden het niet korter willen. Vooral het 'abseilen' van Britt maakt me jaloers. En waarom Alligator Gorge en dan piemel naakt laten badderen? Een beetje laat ontdekten we de knop aA waarmee de letters groter werden, goed te weten voor onze generatie.....

• 09 Maart 2017 - 18:03

Hannie Schols:

Hoi, mooie foto's Hester en fijn reisverslag. De natuur is wel overweldigend, fantastische foto's van Red dessert in the middle of no where. Leuk vind ik de gele bordjes met de afbeelding van kangoeroe erop. Etnisch profileren van ABO'S!