Vakantie Thailand
Door: Hester
10 Mei 2011 | Singapore, Singapore
De volgende dag met een lokale boemeltrein van Bangkok naar Kanchanaburi, een plaats ruim 2 uur westelijker. Daar aangekomen werden we door een chauffeur van het huisje wat we geboekt hadden opgehaald. Vooraf had ik veelvuldig email contact gehad om de verjaardagstaart voor Britt daar te regelen en ook meteen een olifanten tocht. Allemaal in vloeiend engels, dus no worries zo leek het. Om een heel lang verhaal en een groot avontuur met een 100% alleen maar Thai sprekende chauffeur en een dollemansrit de bush in en nog meer onhandige acties te besparen...: het waren twee 'verrassende' dagen met veel hand-en-voeten vertaalwerk om te krijgen en te komen (en vooral ook weer thuis te komen!) waar we wilden. Enfin: Britt was echt jarig met een Thaise verjaarstaart en een heuse rit op een olifant in het achterland van Thailand. Wie kan dat nog meer zeggen op d'r 4e verjaardag? Kortom: veel meegemaakt, het was erg leuk maar het was ook erg fijn dat we weer door konden naar een volgende plaats: Ayutthaya.
Ayutthaya is de voormalige hoofdstad van Thailand, ten noorden van Bangkok. Het is daarna uitgeroepen tot een Unesco Heritage, vol met mooie tempels 'van weleer'. We hadden daar een leuk huisje in een rustig resortje met een zwembad op het terrein. Vanuit daar een paar dagen wat rondtoerd per Tuk Tuk en verschillende tempels (zgn. Wat's) bezocht. 's Middags wat chillen aan het zwembad, 's avonds lekker uit eten en daarna als die twee apen van ons sliepen, konden wij op het terras lekker wijntje drinken en wat lezen. Genieten dus en het moet per slot ook wel echt vakantie zijn, toch? De laatste dag besloten we naar het Khao Yai National Park te gaan, waar wilde olifanten zouden zijn, uiteraard apen (what's new), cobra's (ehh...) en mooie watervallen. Onze eerste stappen op het (rechte) pad, leverden echter geen olifanten, gelukkig ook geen cobra's, maar wel tientallen bloedzuigers op en een drooggevallen waterval. Hmmm, not quite what we were looking for! Na enkele bloedzuigers verwijderd te hebben van onze voeten en enkels hadden we er genoeg van en zijn we een andere kant opgegaan in het park. Daar eerst wat rijst gegeten in een zeer lokaal eet tentje en toen nog een stukje gewandeld. Geen bloedzuigers en een iets 'vollere' waterval dit keer. Bij het huisje lekker gezwommen en nog wat geroeid met het bootje van daar.
Fijne vakantie en toch echt weer heel anders daar dan hier. Singapore is dus veel meer ontwikkeld, schoner, net zo warm maar veeeel vochtiger en het zgn. Singlish is soms nog erg lastig te volgen, maar nog altijd makkelijker dan Thais! :-)
10 Mei 2011 - 15:39
Bommeltje:
Ohohoh wat word ik weer jaloers van zo'n geweldig reisverslag.... en die kids van jou die maken toch ook wat mee zeg! Moeten wel makkelijke eters zijn volgens mij. Kunnen heel wat Nl'se kids nog veel van leren! liefs Bom -
10 Mei 2011 - 17:43
Annette:
Heerlijk!!! Hier vooral druk met Ruben die net tand 4 heeft gekregen en aan het staan is.... nog 2 mnd en dan is hij al 1! Wel heerlijk weer!! -
10 Mei 2011 - 19:20
Gib & Bell:
Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaha... been there done that. Lachen dat dit zelfs bij ons al bekend is en dat wij het dit keer "winnen" van jullie Allround Champion Globetrotters !!!
Maar goed, natuurlijk weet genoten van de words and pics, maar da's inmiddels standard procedure. Big hugs from us. -
10 Mei 2011 - 20:11
Emma:
klinkt geweldig allemaal. Ik sluit me aan bij de opmerking hierboven....Britt en Koen moeten idd wel makkelijke eters zijn. Hier wel heel anders: we hebben Sacha laatst uitgedaagd om een tomaat te eten in ruil voor een tientje! (pedagogisch heel correct natuurlijk).
Groetjes Emma.x -
11 Mei 2011 - 08:03
Suus:
Oooh wat heerlijk om te lezen dat jullie al die leuke dingen doen! Geniet er van!! Liefs -
11 Mei 2011 - 11:59
Chantal:
Het ziet er allemaal weer geweldig uit!! Weer een mooie ervaring lijkt me. -
13 Mei 2011 - 16:35
Ingrid En Fedde:
Wat geweldig om te lezen weer en wat maken Koen en Britt toch veel mee, geweldig!!!
Fedde gaat over een paar weken kamperen in Bergeijk, das toch niet helemaal vergelijkbaar ;~)
Groetjes Eend en Fedde -
14 Mei 2011 - 19:41
Merel:
wat een fantastisch leuke foto's weer
die britt had een leuke 4e verjaardag (wat een grote griet al weer)
dat fietsen tussen al die mensen dat lijkt me een hele uitdaging.
tja... wat ik er tegenover kan zetten is een leuke fietstocht die we hadden in lucca op vakantie in italie, ook heel mooi, maar toch wel gewoon westers
genietse maar week
groet merel