Historische dagen - Reisverslag uit Vernon Hills, Verenigde Staten van wearehere - WaarBenJij.nu Historische dagen - Reisverslag uit Vernon Hills, Verenigde Staten van wearehere - WaarBenJij.nu

Historische dagen

Door: Hester

Blijf op de hoogte en volg

20 Januari 2009 | Verenigde Staten, Vernon Hills

As I write this, de wereld heeft een nieuwe leider: de inauguratie van Barack Obama is een feit. Toch echt wel historisch moment. Ik plantte Koen vandaag echt voor de televisie en op zijn vraag wat we gingen kijken probeerde ik hem uit te leggen dat Amerika en ook eigenlijk de rest van de wereld vandaag een nieuwe baas krijgt en dat het héél belangrijk en interessant is om dit mee te maken en live op de t.v. te kunnen bekijken. Ik geloof dat hij het nog niet helemaal begreep (wat niet zo heel vreemd is..) en hij liever naar de inauguratie van Bob the Builder zou kijken...Enfin,heb wat kranten gekocht zodat hij het later nog eens kan nalezen misschien.

Verder een historische dag omdat Koen zojuist voor het eerst naar een 'echte' school is gegaan. We hebben uiteindelijk, na veel scholen bezocht te hebben, gekozen voor een kleine Montessorischool. Daar was nog niet meteen fulltime plaats, dus hij gaat nu nog alleen de middagen (wel alle dagen). Daarnaast blijft hij dan ook tot de zomer op de maandag/woensdag/vrijdag ochtenden naar zijn huidige klas bij het Park District gaan. Na de zomervakantie kan hij vervolgens wel vijf hele dagen van 8.30-15.30 uur naar de Montessorischool. Hij had er erg veel zin in en zat te popelen. Ik hoefde ook vooral niet mee naar binnen en moest maar meteen met Britt gewoon weer gaan. Goed teken!

Misschien ook historisch omdat ik zo net na alle feestdagen toch echt even mijn eerste kleine dipje had hier. Ben maar zo eerlijk om dat ook op te schrijven, ook omdat het allemaal alweer helemaal oké is inmiddels. Maar ja, miste toch wel even de gezelligheid van Kerst en Oud & Nieuw, miste de familie en vrienden, miste mijn ex-collegaatjes, de Roostenlaanbuurtjes en gewoon even alles. Had er denk ik ook mee te maken dat we net met ons vieren zo ontzettend lekkere dagen hadden gehad in Texas. We hadden heerlijk weer, hebben leuke dingen gedaan en gezien en bovenal: waren gewoon even lekker er uit met ons gezinnetje. En zoals zoveel mensen hebben in januari, als alles weer gewoon zijn gewone gangetje gaat...dan baal je soms even van alles. Enfin...heb mezelf getracteerd op een espesso-apparaat en vreemd genoeg maakt dat het leven ineens een stuk aangenamer hier haha! Mijn dagelijkse gangetje naar de Starbucks voor mijn 'triple espresso' werd ineens een ernstige gewoonte en een must...nu kan ik thuis gewoon genieten van een GOEDE bak koffie.

Back to Texas. We vlogen op 25 december om 17.00 uur naar Dallas. 's Ochtends nog met -16 graden in diepe sneeuw in het bos gespeeld, 's avonds waren we in warm en zonnig Dallas: 25 graden. Weird! De foto's laten zo'n beetje zien wat we gedaan hebben in Dallas en Houston: bezoek aan de cowboys in Fort Worth, we zijn naar de plek geweest waar Kennedy vermoord is, maar ook naar de dierentuin, een groot Aquarium, het Spacecenter Houston (indrukwekkend!), ramptourist geweest in Galveston aan de kust waar in september orkaan Ike een bezoek had gebracht en verder lekker uit eten, wat gezwommen en vooral genoten van het lekker warme weer en de vakantie samen. Uiteindelijk hadden we dit jaar niet echt samen vakantie gevierd, omdat alles van de zomer in het teken stond van de verhuizing naar hier. Dus we zijn alweer plannen aan het maken wat we nog meer gaan bekijken en doen nu we hier zijn.

We kwamen op 30 december 's avonds terug. Vreemd genoeg was de meeste sneeuw (en dat waren echt enorme bergen!) verdwenen omdat het nou net die dagen hier ook best warm was geweest en het veel geregend had. Scheelde weer snowplowing van de oprit bij thuiskomst. De volgende dag dus Oudjaar. Ik heb op internet wat recepten van oliebollen opgezocht en ben aan het bakken geslagen. Ondertussen via de mail nog wat varianten doorgekregen op deze recepten, want ik raakte nogal confused doordat overal de hoeveelheid gist, bloem, wel of geen ei verschillend was...kortom, uiteindelijk heb ik 1,5 kilo oliebollen gebakken en de buren kennis laten maken met deze Hollandsche traditie. Of ze het nou écht lekker vonden.......? En dat was dan ook het enige wat me het Oud & Nieuw gevoel gaf, want verder...is er hier echt niks, nada,niente ofwel: NOTHING te beleven. Niemand is buiten, bijna iedereen blijkt al (ruim) voor middernacht in bed te liggen en je mag hier als particulier geen vuurwerk afsteken (is dus ook nergens te koop). Kortom: Wouter en ik hebben het uitgezeten tot middernacht, voor de grap nog wat met NL gebeld en toen om 10 over 12 ook maar naar bed. Dit jaar toch maar bedenken of dat anders kan....saaie boel...

Historische dagen ook vanwege de extreme temperaturen die we afgelopen week hadden. Koen z'n school werd vrijdag afgelast "...due to the extreme temperature". Bleek het ineens -27 graden te zijn... Maar wel weer strakblauw en volop zon, dus wel echt prachtig. Maar om nou lang buiten te zijn....nee niet echt. Probeer wel iedere dag even met de Koen en Britt naar buiten te gaan, we zijn dan wel de enige living soules die op straat zijn en volgens mij worden we voor gek verklaard, maar hey...wel zo gezond toch!? (en het levert leuke plaatjes op)

Verder zijn we aan het aftellen, allereerst voor Koen zijn verjaardag nu zondag. Heb jullie in de vorige update geschreven hoe de feestjes hier meestal gaan. Wij gaan het lekker op z'n Nederlands doen: thuis met koekhappen en spijkerpoepen! Echt, Koen vroeg zelf of hij zijn feestje niet gewoon thuis mocht hebben...Nou dan doen we dat toch!!! Volgende update meer over Koen zijn 4e verjaardag komend weekend!

En daarna gaan we verder aftellen voor het bezoek van opa en oma Moormann!!! Ook dat is natuurlijk echt weer iets om ontzettend naar uit te kijken en hopelijk ook meteen naar de pakken gestampte muisjes, vlokken en meer van dat soort heimwee-voedsel :-)

Time is running out, moet zo Koen gaan ophalen van zijn eerste dag op de nieuwe school. En moet eerst Britt uit bed halen. Dus.....till next time!

P.S. Ik zet vanavond weer flink wat foto's er bij...maar ik drukte op 'bewaren', niet realiserende dat het verhaal er dus nu al op staat. Dus voor hen die nu al lezen: kom morgen terug voor de foto's!!!

• 20 Januari 2009 - 20:05

Annette:

Ha Hester,
    Fijn weer een bericht! Ik dacht al waar blijft die nou... Ik Legde Bente vanochtend ook uit over Barack Obama's inauguratie en na haar Montessori (! bevalt erg goed) dagje zei ze: Mama gaan we naar die president van Afrika kijken op internet... dus helemaal begrijpen lukte ook hier nog niet. Dag! Annette

• 20 Januari 2009 - 20:10

Bommeltje:

Hi lieverd,
    Was toevallig net op de pc aan het werken toen je berichtje binnen kwam. HEEEEEEl herkenbaar je verhaal van je dip na de feestdagen. Had ik ook zwaar last van in het verre Frans Guyana. Was in maart ook weer terug, dus kijk maar uit ;-)
    Geniet van alle historische momenten (vooral natuurlijk van a.s. zondag) en vanuit het CZE kan ik je melden dat jij ook nog iedere dag zwaar gemist wordt hoor!
    liefs Bom

• 20 Januari 2009 - 21:08

Merel:

Hoi hester

ook hier wordt het historisch feit gevolgd en ook noor was er nog niet echt klaar voor, ze wilde liever iets anders kijken, wel bedacht ze dat papa wellicht baas van nederland kan worden, tja...

eerste dipje geweest, dat lijkt me ook net raar, goed te vernemen dat het je gelukt is weer beter te voelen. ~Ik ben benieuwd naar de verhalen over het verjaardagsfeestje

x merel

• 20 Januari 2009 - 21:12

De Huisvriend:

Goed plan, dat oud en nieuw in jullie metropool eens op te leuken :-)
    Zijn de mensen daar wel wat enthousiaster over de Obamas int witte huis?
    En over fris gesproken...Berlijn was ook vastgevroren tot vorige week. Temp onder min 20 is net effe wat anders! Nu weer gezellig quasi Nederlands weer hier...
    Anyway: weer een mooi bericht van jullie, iedere keer leuk om te lezen wat jullie beleven! Tot skypes :-)

• 21 Januari 2009 - 00:52

Sas & Han:

Weer heerlijk om te lezen en om de foto's te zien, de laatste daar kom ik zeker voor terug! Ja dat temperatuursverschil is inderdaad vreemd. Wij hadden het dit jaar andersom komende vanuit Sing naar het koude NL.

Hebben vanacht de wekker gezet om de inauguratie even te bekijken. Uniek moment.

ok lievie, we skypen deze week!

Veel liefs, sas xxx

• 21 Januari 2009 - 06:03

Carola En Noémy:

Haaa allemaal...

Wat leuk om te lezen wat jullie weer allemaal hebben meegemaakt... maar missen jullie ons nou niet?? ;)
    Hier gaat ook alles goed!!

Groetjes vanuit het natte hollandia!
    Xx Carola en Noémy en een dikke knuffel aan die 2 schatten!!

• 21 Januari 2009 - 08:59

Floor:

Hoi Hessie!

WAT EEN GEWELDIGE FOTO'S WEER!!!!!!!!! Was het wachten meer dan waard!!!!!!!!!!! haha

Hoe is het daar in de kou en sneeuw, in de stad waar Mr. USA vandaan komt??? Wat zal het een groot feest geweest zijn daar bij jullie! Nog iets van mee gekregen? Of gaan mensen in Amerika niet naar buiten om dit soort dingen te vieren? (ik denk aan koninginnedag-taferelen.... haha)
    Hier natuurlijk ook het historische feit gevolgd! Maar niet zoals jullie de hele dag voor de tv, haha, er moest gewerkt worden...

Kan me goed voorstellen dat het na zo'n gezellige vakantie en zo'n 'spetterend' (nouja....) oud&nieuw best even moeilijk is dat Chicago niet om de hoek ligt bij iedereen waarmee je zou willen vieren... Maar.... Gelukkig ben je de dip weer te boven!!!!! En nu op naar Koen zijn Hollandse verjaardagsfeest!!!! 4 alweer!!! Pfff, alvast van harte gefeliciteerd!!!
    Hier verder alles goed! Ik zal snel weer eens m'n msn openen, kunnen we weer een keer zwaaien naar elkaar...

Ga nu weer snel aan de slag....

Liefs Floor x

• 21 Januari 2009 - 20:13

Monique:

Van de sneeuw naar het zonnige strand, hupsakeeeee... alsof het niks is!
    Fijn dat alles weer oké is na je dip (en wat eerlijk om dat ook hardop te zeggen - hulde!). Ik kan me er alles bij voorstellen, veel mensen hier hebben die dip inderdaad al in januari, laat staan dat je dan ook nog eens ver van je eigenlijke 'eerste' huis bent.

Enne, gefeliciteerd nog met de nieuwe baas, hè!? (en Koen: werp je alvast op als spindoctor van Bob the Builder, dan wordt die over een jaar of acht toch gewoon de 45e president?!)

• 21 Januari 2009 - 21:30

Bregje:

Hoi Hester en gezinnetje!
    Dat ziet er koud uit!!!! Wel een witte kerst gehad :)!. Ik hoop voor jullie dat de lente er snel aan zit te komen...dat scheelt heel wat tijd in de ochtend ;)!
    Dipjes zijn heeeeel erg vervelend...bah...maar wel fijn om te horen dat je er weer bovenop bent gekomen. Doorzetter!
    Ik wens jullie in ieder geval heel veel plezier dit weekend met de verjaardag van Koen! Ik hoop ook voor de vriendjes van Koen dat ze een Nederlandse verjaardag kunnen waarderen...Begin maar gewoon een nieuwe trend!
    Have fun en geniet van het familiebezoek!

Liefs Bregje

• 23 Januari 2009 - 19:41

Hannie:

Hi Hester,

Hier vanuit het Brabantse en vanaf het Europese halfrond een reactie van een 'oud'collega. Dit is de eerste keer dat ik op jouw site kijk. Ik heb dus een aantal episodes van het feuilleton gemist. Historische dagen heb ik gelezen + bijbehorende foto's gezien. Reactie op historische dagen: Moormannetjes jullie realiseren je toch wel dat de tijdsperiode waarin jullie nu in de VS zijn, zeer bijzonder is?
    Reactie op foto 'oliebollen'. Hester, dat groene huishoudschortje staat je errug goed. Leuk dat je het daar gebruikt. Misschien ook iets voor 'ons' HACCP team.

• 24 Januari 2009 - 16:02

Jennifer:

Hallo familie Moormann! Hier even een berichtje van de ex-'juf' van jullie Brittje. Wat is ze toch groot geworden, wat een super leuk filmpje. Leuk om te lezen wat jullie daar allemaal zo beleven! Geniet ervan! Liefs van Jennifer

• 06 Februari 2009 - 19:56

Lex En Frederieke:

Hey Hester,

Fijn weer een bericht (nu moet ik ook wel zeggen dat ik weer toevallig door mn favo sites zat te bladeren... schaam schaam)!!

Hoe is het daar? Fijn om te horen dat je over je dipje heen bent. Zeker met de feestdagen sta je er extra bij stil..

Wat worden Koen en Britt groot, tjee wat vliegt de tijd!!

Tot gauw!!

Liefs